Astım hastalığı olanların hırıltılı soluk almayı tetikleyen besinlerden kaçınması gerekir. Yapılan çalışmalarda, ‘Abur cubur’ diye adlandırılan hızlı tüketilen, işlem görmüş ve rafine edilmiş besinlerin, astım riskini arttırdığı gözlemlenmiştir.
Obezite yüzünden, göğüs duvarında ve karında aşırı ölçüde yağ birikimi göğüsün, solunum hareketlerinin kısıtlanmasına sebep olur. Morbid obezler de ise vücut kütlesi oksijen tüketiminde artışa ve karbondioksit birikimine yol açar. Bu hastalarda solunum miktarı artar. morbid obezler de solunum işleminin gerektirdiği oksijen tüketimi normal insanlara göre 3 kat fazladır. Aşırı kilo kardiovasküler sistem ve solunuma fazla yük bindirir. Aynı zamanda, karbondioksit üretimini arttırır. Sonuç olarak, aşırı beslenme ile birlikte solunumda kötüleşir. Bu yüzden besin seçimleri, pişirilme yöntemleri ve porsiyon miktarları sağlığınız açısından büyük önem taşır.
KOAH hastaları için sağlıklı, yeterli ve dengeli bir beslenme ve ideal kiloda olmak büyük önem taşır. Fazla kilo, kalp için ekstra bir yük anlamına gelir. Bu akciğerlerin daha fazla oksijen harcamasına neden olur. Fazla kilonun diyaframda oluşturduğu fazla yağlar akciğerlerin genişlemesini zorlar. Zayıf olmak da KOAH hastalarında tehlikelidir. Çünkü solunum kasları dahil bütün vücut kasları zayıftır. Ayrıca vücudun hastalıklara karşı direnme gücünü de zayıflatır. Bu nedenle hem ideal kiloda olmak, hem de vücudun yağ-kas oranını dengelemek için beslenme uzmanları tarafından kişiye özel beslenme programları düzenlenmelidir.
Dünyada gıda alerjisi ve tepkimeleri o kadar yaygınlaştı ki, her dört Norveç ‘liden biri , ...
‘Kolay kilo alıyor, zor veriyorum’, ‘Her gün gittikçe genişleyen belime ve göbeğime çare bulamıyorum’, ‘Kilo ...
Stresi melisa otuyla, şişkinliği ise ananas suyuyla giderin… Melisa otu ve ananas suyu… Tabiat eczanesinin insanoğluna ...