Birçok spor yöntemi, teknolojik gelişmeler sonucu hayatımıza girmiştir. İnsanların spor yapabileceği tesisler ve alanlar gelişerek kişilere hizmet vermektedir. Fakat bütün olanaklara rağmen tek başına spor yapmanın zorluğu motivasyon eksikliği gibi nedenlerle hareketsiz bir yaşamı tercih ediyoruz. Bu yüzden de hareketsiz yaşamın getirdiği problemlerle yüz yüze kalabiliyoruz. Kronik yorgunluk sendromu, çağımızın hastalığıdır. Uzun süren çalışma hayatı dolaşım bozukluğu yaratarak hücrelerin enerji transferini bloke ediyor. Kişilerin enerjileri gün geçtikçe düşerek, hayatlarında bir kısır döngü durumu yaratıyor. Enerji düşüyor, kişi hareket etmek istemiyor, hareket etmedikçe tablo daha ağırlaşıyor ve depresyona kadar ilerleyebiliyor.
Günlük yaşantımızda yapacağımız fiziksel aktiviteler, yaşantımızı belirli bir tempoya sokar ve hareketli bir yaşam tarzı benimsememizi daha zinde olmamızı sağlar. Oysa hareketsizliğe alışan bir kişide kronik yorgunluk daha fazla gözlenir. Bu durumda yapılacak en doğru egzersiz çeşitleri, metabolizma hızını arttırmaya yönelik egzersizlerdir. Böylece kişilerin vücudu hareketli olmaya alışacaktır ve enerji kat sayıları yükselecektir. Örnek olarak hafif tempolu koşular, eliptik bisiklet, kinesis ve yer egzersizleri kronik yorgunlukların giderilmesinde etkili yöntemlerdir.
Spor kaslarımızın gelişmesinde etkili bir yöntemdir. Kaslarımız güçlü olursa yorgunluk hissimizde azalmış olur. Böylece daha zinde ve güçlü bir hayat standardı yakalamış oluruz.
Metabolizmanın daha iyi çalışmasını sağlamak, vücuttaki toksinlerin atılımını kolaylaştırmak, kas kütlesini güçlendirmek ve fazla yağların ...
Yanlış beslenme ile beraber hareketsizlik unutmayın ki hayat kalitenizi düşürür. Egzersiz ve spor yaparak hastalıklardan ...
Spor yapmaya başlarken çok dikkatli olun! ...