Skip links

Bayram Tatlıları

TATLI KAYISI   DOLMASI
1 Porsiyon : 2 adet kayısı : 90 Kcal

Malzemeler:

Yarım kilo şeker pare kayısı

  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • ¼ bardak su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç cevizci

Yapılışı:
Kayısıların çekirdeği çıkartılır. Ufak bir tencerenin içinde 1 yemek kaşığı pirinç, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice kavrulur ve su ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Tarçın eklenir, soğuduktan sonra kayısıların içi doldurulup, üstü kapatılarak tencerede sıkı sıkı dizilir. Kayısıların hizasında su konularak kısık ateşte pişirilir.

Fırında Yarma Şeftali – 4 Kişilik
1 Porsiyon; 1 Adet şeftali  90 – 100 kcal

Malzemeler:

  • 4 Adet yarma şeftali
  • 150 gr iç ceviz
  • 2 yemek kaşığı bal

Yapılışı:
1 Kabın içine cevizle bal karıştırılır. Ortadan bölünmüş şeftalinin çekirdeği çıkartılır, göbeğin içine karışım yerleştirilir. 15 dk 180 derecede ısıttığımız fırında pişirilir. Soğutularak, servise hazır hale getirilir.

KURU BAKLAVA:
1 Porsiyon: 2 Adet : 150 Kcal

Malzemeler:

  • 6 adet baklavalık yufka
  • 6 yemek kaşıpı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 8 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 50 gr zeytinyağı

Yapılışı:
Yufkanın bir tanesi masaya serilir. Üzerine zeytinyağı fırçayla her tarafına gelecek şekilde sürülür. İkinci yufka serilir. Oda aynı şekilde yağlanır. Üçüncü yufkada serilir ve yağlanır. Üzerine 2 kaşık tahin sürülür. 3 kaşık toz şeker ve 4 kaşık ceviz serpilir. Çok sıkı olmayacak şekilde rullo yapılır ve verve kesilir. Tepsiye yağlı kağıt sererek yerleştirilir. Diğer yufkalarda da aynı işlem uygulanır. Kalan yağımız üzerine sürülür ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.1 avuç cevizci

Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır.

Leave a comment

Sitemizde deneyimlerinizi kişiselleştirmek amacıyla çerezler kullanılmaktadır.