Malzemeler:
- 1 kg pırasa
- 2 adet soğan
- 150 gr kıyma
- 1.5 çorba kaşığı çiçek yağı
- 4 yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- ½ su bardağı süt
- Light peynir
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Karabiber , tuz
Yapılışı:
Pırasa ve soğanları ince ince kıyın. Bir tencerede çiçek yağı ile soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı da ilave ederek tekrar kavurun.Salça,tuz,karabiber ekleyip karıştırın.Pırasayı ilave edin.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ayrı bir kapta süt ,yumurta ve tuzu çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine pişirdiğiniz pırasayı yayın.Üzerine süt,yumurta karışımını dökün. Son olarak kaşar peyniri rendesini ekleyip 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Ve servis edin.. Afiyet olsun…
Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır.