Hangi besinler selüliti artırır, hangileri önler?
Sağlıklı yaşamak, kaliteli bir yaşam sürmek için yapılması gereken aslında çok kolay. Sağlıklı ve doğru beslenmeyi öğrenmek. Neleri yemeliyiz, neleri içmeliyiz, neleri yememeli ve neleri içmemeliyiz? Kaliteli bir yaşam için kendimize hedefler koymalı, bunu gerçekleştirmek için de bir uzmandan yardım almalıyız. Neleri tüketirsek selilüt artar, neleri yersek selilütü azaltırız?
Selülit Oluşumunu Önleyen Besinler
Balık, yumurta, probiotik yoğurt, tavuk, kuru baklagil, çavdar ekmeği, kırmızı turp, beyaz turp, kereviz, enginar, semizotu, soya ürünleri, sarımsak, soğan, zeytinyağı, maydanoz ve tüm sebzeler, tüm meyveler (çilek, armut, mürdüm eriği…)
Selülit Oluşumunu Artıran Besinler
Tuz, alkol, sigara, çay, kahve, kola, çikolata, kızartmalar, beyaz un kullanılan ürünler, beyaz pirinç, kremalı pasta, tulum peyniri, kaşar peyniri…
Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır.