Skip links

Light Un Helvası

Malzemeler:

  • 130 gr tereyağı
  • ½ litre su bardağı süt
  • 1 Bardak pekmez
  • 1 Bardak Su
  • 3 Su bardağı Kepekli Un

Yapılışı:

1 çorba kaşığı çam fıstığı, tereyağ ve zeytinyağ ile kavruluyor
Unu ve tereyağını bir tencereye koyup, yaklaşık 1 saat boyunca en kısık ateşte kavuruyoruz.
Unun rengi hafif koyulaştıktan sonra, yarım litre süt eklenir. 
1 su bardağı pekmez ve 1 su bardağı su karıştırılarak tencereye dökülür.
Un karışımı çekene kadar hızlı hızlı karıştırıyoruz. Un helvası katılaşınca altını kapatıp, demlenmeye bırakıyoruz.

Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır.

Leave a comment

Sitemizde deneyimlerinizi kişiselleştirmek amacıyla çerezler kullanılmaktadır.