Malzemeler (1 kişilik)
- 1 Su bardağı kahverengi mercimek
- ½ Su bardağı kısırlık bulgur
- 3 Diş sarımsak
- 1 Demet taze soğan
- 1 Demet dereotu
- ¼ Bağ maydanoz
- 200 gr kornişon turşu
- 2 Yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz ve baharat
Yapılışı:
Yeşil mercimeği akşamdan ıslatın.Daha sonra yumuşayıncaya kadar haşlayın.Suyunu süzüp tencereye alın.1/2 bardak bulguru 1 su bardağı kaynar su ile ıslatarak yirmi dakika bekletin. Soğanı ve maydanozu istediğiniz büyüklükte doğrayın.Bulguru mercimeğin içine ilave edin ve 15 dakika daha bekletin.Bütün malzemeleri karıştırıp zeytinyağı ve 2 kaşık nar ekşisi ilave edin.İstediğiniz baharatları ilave edin ve süsleyin.
Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır.