Malzemeler:
- 4 adet kemiksiz tavuk göğsü
- 3 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 diş kıyılmış sarımsak
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 6 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 çorba kaşığı su
- Tuz ve Karabiber
Yapılışı:
- Tavukları una bulayıp unun fazlasını silkin, zeytinyağı dökülmüş tavada her iki tarafını pişirin.
- Tavuk suyu, sirke, karabiber, sarımsak ve tuzu ekleyin.
- 10 dakika pişirip tavukları tavadan alın.
- Nişastayı iki çorba kaşığı suyla birlikte seyreltip tavada kalan sosun üzerine ekleyin.
- İki dakika kaynatıp tavukların üzerine gezdirerek servis yapın.
Soslu Tavuk servise hazırdır, Afiyet olsun…
Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır.