Skip links

Yulaf Helvası

Malzemeler

  • 1 bardak yulaf kepeği
  • 2 adet yeşil elma
  • 1 avuç ceviz
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın
  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi

Yapılışı:

Yulaf kepeğinin üzerini 3 parmak geçecek kadar suyla tencereye koyun. Orta ateşte pişirin.Muhallebi kıvamına gelip fokurdamaya başlayınca kabuklarıyla rendelediğiniz yeşil elmaları, cevizi ve tarçını da ekleyip 2 dakika kadar karıştırın. Ocaktan alıp servis tabağına dökün. Buzdolabında soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi ekleyin. Afiyet olsun.

Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır.

Leave a comment

Sitemizde deneyimlerinizi kişiselleştirmek amacıyla çerezler kullanılmaktadır.