Skip links

Yulaflı Kek

Yulaf düşük kalorisi, liften zengin yapısı, içerdiği vitamin ve minerallerle beslenmede sıklıkla kullanılması gereken bir yiyecektir… Sağlıklı ve dengeli beslenmek için, sağlıklı yiyecekleri tercih etmelisiniz. Sağlıklı diyet ve sağlıklı zayıflamayı yaşam tarzı haline getirmelisiniz..

MALZEMELER…

  • 1 bardak yulaf ezmesi
  • 3 fincan pekmez
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 orta boy
  • armut(rendelenmiş)
  • 1 bardak kepekli un
  • 2 yemek kaşığı kepek
  • yarım fincan ceviz içi
  • 6 adet kuru kayısı (ince kesilmiş)
  • 1 fincan kuru üzüm
  • yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı zencefil,
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yumurta

YAPILIŞI
Fırını 200 derecede ısıtın. Kare şeklindeki orta boy kek kalıbını yağlayıp, yapışmayan fırın kağıdı ile kaplayın. Yulaf ve pekmezi karıştırın Armut, un, kepek, kuru üzüm, ceviz, kuru kayısı, kabartma tozu, zencefil , tarçın ve yumurtayı yukarıdaki karışıma ekleyin. Fırın kabına kaşık yardımı ile doldurun ve üstünü düzleyin. 50-60 dakika pişirin. Pişip pişmediğini bir kürdan yardımı ile batırıp çıkararak kontrol edin. Kekimiz piştikten sonra ters çevirip , kağıdını aldıktan sonra soğumaya bırakın.

Yulaf düşük kalorisi, liften zengin yapısı, içerdiği vitamin ve minerallerle beslenmede sıklıkla kullanılması gereken bir yiyecektir.

Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır.

Leave a comment

Sitemizde deneyimlerinizi kişiselleştirmek amacıyla çerezler kullanılmaktadır.