Malzemeler
- 1 su bardağı esmer pirinç
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı keten tohumu
- 2 adet havuç
- Yarım demet dereotu ve maydanoz
Yapılışı:
Esmer pirinci 30 dakika sıcak suda bekletiniz. Ardından suyunu süzüp tencereye alınız. Zeytinyağı, kuş üzümü, dolmalık fıstık, keten tohumu ekleyiniz.üzerini 3 parmak gececek kadar su koyunuz. Kısık ateşte pişiriniz.
Kabukları soyulmuş havuçları küp küp doğrayınız. Pilavı ocaktan indirmeye yakın havuçları, ince kıyılmışmaydanoz ve dereotunu da üzerine ekleyiniz. Ancak karıştırmayınız. 5 dakika sonra ocağın altını kapatınız. Servis yapacağınız zaman karıştırınız.
Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır.