Skip links

Yaz Pilavı

Malzemeler

  • 1 su bardağı esmer pirinç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 2 adet havuç
  • Yarım demet dereotu ve maydanoz

Yapılışı:

Esmer pirinci 30 dakika sıcak suda bekletiniz. Ardından suyunu süzüp tencereye alınız. Zeytinyağı, kuş üzümü, dolmalık fıstık, keten tohumu ekleyiniz.üzerini 3 parmak gececek kadar su koyunuz. Kısık ateşte pişiriniz.

Kabukları soyulmuş havuçları küp küp doğrayınız. Pilavı ocaktan indirmeye yakın havuçları, ince kıyılmışmaydanoz ve dereotunu da üzerine ekleyiniz. Ancak karıştırmayınız. 5 dakika sonra ocağın altını kapatınız. Servis yapacağınız zaman karıştırınız.

Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır.

Leave a comment

Sitemizde deneyimlerinizi kişiselleştirmek amacıyla çerezler kullanılmaktadır.